Για την δημιουργία αυτόνομου Ραδιοφώνου στα Ιωάννινα

Σκοπός του ραδιοφώνου είναι να γίνει μια καθημερινή δομή ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου, απαλλαγμένη από την βία ως αυτοσκοπό, τις καθεστωτικές σκηνοθετικές παρεμβάσεις και την ακραία βία της τηλεοπτικής εικόνας. Σκοπός μας είναι η αδιαμεσολάβητη έκφραση, κάτι που δεν μετριέται με γνώμονα ποσά, ψήφους ή κάποιου είδους συντεχνιακό κέρδος. Γι’αυτό και τους ειδικούς της ενημέρωσης και τα φερέφωνα κομματικών λογικών τους αφήνουμε εκεί που τους βρήκαμε, στα καθεστωτικά μέσα μαζικής “ενημέρωσης” και στους κομματικούς “χότζες” (βλέπε ριζοσπάστη). Επίσης, δεν διαφημίζουμε μικρά ή μεγάλα αφεντικά.

Όσοι απο τους προαναφερθέντες βρίσκουν πλάτες στο Ε.Σ.Ρ. και την κρατική νομιμοποίηση συμβάλλουν σε μια δομή που μόνο την ελευθερία του λόγου δεν προάγει. Το Ε.Σ.Ρ. και την κρατική νομιμοποίηση δεν την χρειαζόμαστε αλλά κυρίως δεν την θέλουμε. Το μόνο που χρειάζεται ένα τέτοιο εγχείρημα για να μείνει αυτόνομο και ανεξάρτητο είναι όλους εμάς να μιλάμε ισότιμα.

Σε πρώτη Φάση...

Σκοπός του ραδιοφώνου είναι η αντιπληροφόρηση και η ενημέρωση από μια άλλη σκοπιά για τα καθημερινά ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Όπως επίσης και η ενημέρωση για την διοργάνωση συναυλιών, εκδηλώσεων, συζητήσεων, την έκδοση βιβλίων και τόσα άλλα που κυριολεκτικά θάβονται γιατι δεν χωράνε σε κανένα καθεστωτικό media, ούτε σε χλιδάτα πάρτυ με λαμπερούς αστέρες. Οι The Clash 30 χρόνια πριν τραγουδούσαν στη Βρετανία. “I don’t want to hear about what the rich man do” και το ίδιο σκηνικό ζούμε και εμείς σήμερα.

Πλαίσιο λειτουργίας

Το όλο εγχείρημα θα στηρίζετε σε δύο συνελέυσεις: (και οι δύο ανοιχτές)
1. Γενική διαχειριστική
2. Διαχειριστική προγράμματος

Γενική διαχειριστική: θα πραγματοποιείται τρεις φορές τον μήνα ουσιαστικά τις πρώτες τρεις Δευτέρες. Θα έχει την ευθύνη λειτουργίας αλλά και εξέλιξης του σταθμού σε υποδομές (fm, studio, κτιριακές).

Διαχειριστική προγράμματος: Αναγκαστικής παρουσίας για όποιον έχει η θέλει χρόνο στο πρόγραμμα μιας και θα έχει την ευθύνη συγκρότησης του μηνιαίου προγράμματος την προπαγάνδισή του και την επίβλεψη τήρησής του.

Θα πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Εκπομπές: Οι παραγωγοί των εκπομπών διατηρούν 100% την αυτονομία των λόγων τους αλλά και την ευθύνη αυτών. Η κάθε εκπομπή με το όνομα πουβγαίνει στον αέρα αναλαμβάνει και την ευθήνη τηςυπεράσπισης και στήριξης των λεγόμενών της και έξω από τους τέσσερις τοίχους του ραδιοφώνου.
Δηλαδή το ότι δεν μας βλέπει κανείς όταν μιλάμε, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πρόσωπο προς τα έξω.

Σε περίπτωση που εκπομπή βάζει σε κίνδυνο το όλο εγχείρημα, η γενική διαχειριστική μπορεί να παρέμβει με τρόπο που θα κρίνει η συνέλευση.

Έκτακτες εκπομπές θα πραγματοποιούνται σε συνεννοήση με μέλη του σταθμού.

Τα έξοδα του σταθμού πάγια αλλά και τυχόν έκτακτα καλύπτονται ισόποσα από το σύνολο των μελών του εγχειρήματος. Για αυτό το λόγο έχει οριστεί εισφορά που ανέρχεται στο ποσό των 10 EURO/μήνα.

Οι αποφάσεις της Γενικής διαχειριστικής μπορούν να αμφισβητηθούν ή να τροποποιηθούν σε ορισμένη για αυτό το σκοπό συνέλευση. Η ένσταση αυτή μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε μέλος, το οποίο όμως οφείλει να τεκμηριώσει και να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση αναφορικά με τα υπό αμφισβήτηση σημεία.

Αυτόνομο Ραδιόφωνο Ιωαννίνων


Website Security Test